Italija: Autobus sa učenicima udario u stub, 16 mrtvih

Najmanje 16 osoba je poginulo kada je školski autobus mađarskih registarskih tablica sinoć udario u stub na auto-putu na severu Italije i zapalio se, javili su italijanski mediji.

Policija je potvrdila da je najmanje 16 osoba poginulo, dok je 26 povređeno. Povređeni su prebačeni u bolnicu u Veroni, a zvaničnici strahuju da bi broj nastradalih mogao biti veći.

Kako prenosi AP, 39 osoba je preživelo, mada su neki od njih teško povređeni. 

"Jedan putnik je u komi i u životnoj je opasnosti", izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto na konferenciji za novinare u Budimpešti. Kaže da je vozač autobusa izgubio kontrolu, a da istražitelji nisu pronašli tragove kočenja.

Sijarto je rekao i da ima informaciju da je ukupno bilo 54 putnika, među kojima dve odrasle osobe, kao i dva strana vozača, ali da iz za sada nepoznatih razloga, veruje da je bilo i više putnika, navodi AP.

Načelnik italijanske policije Đirolamo Lakvaniti rekao je da u incidentu nije učestvovalo nijedno drugo vozilo i da nije jasno zašto je autobus udario u stub.

Državni radio RAI preneo je da je slovenski vozač kamiona koji je bio iza autobusa primetio problem sa jednim točkom autobusa i da je probao da upozori vozača, ali da vozač nije reagovao dovoljno brzo.

Ranije je preneto da je u nesreći povređeno 36 putnika. 

U autobusu su bili učenici iz Mađarske starosti između 14 i 18 godina.

Među žrtvama bi mogli da budu i vozač, francuski državljanin sa porodicom, prenosi italijanska agencija Ađi.

U autobusu je bilo 50 putnika, a 15 se vode kao nestali, prenosi Korijere dela Sera.

Uzrok nesreće se istražuje, dodaje AFP.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je tim povodom telegram saučešća predsedniku Vlade Mađarske Viktoru Orbanu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара