Italija, desetoro preživelih izvučeno iz ruševina hotela

Desetoro osoba pronađeno je živo ispod ruševina hotela u planinskoj oblasti italijanske regije Abruco, na koji se pre skoro dva dan obrušila lavina. Među spasenima četvoro dece i jedna žena.

Predstavnik za medije spasilačke službe Luka Kari rekao je da su spasioci su u ruševinama hotela Rigopjano u centralnoj Italiji do večeras pronašli desetoro preživelih.

Prema njegovim rečima, spasilačke ekipe će i tokom noći nastaviti potragu za preživelima.

Među spasenima su četvoro dece i jedna žena koje su danas spasioci izvukli ispod ruševina, prenose agencije.

Kako navode novinske agencije, sva deca koja su evidentirana u hotelu spasena, kao i njihove cele porodice, dok je preostalih pet preživelih još pod ruševinama, a jedan od njih je i povređen.

Broj osoba koje su se nalazile u hotelu, a čija je sudbina poznata, popeo sada na 14, a pretpostavlja se da ih je u trenutku lavine bilo između 25 i 30.

Šef Spasilačke službe policije Abruca Marko Bili istakao je da su spaseni preživeli zahvaljujući vazdušnom džepu.

"To je tehnika koju i mi ponekad koristimo u planinama, jer sneg čuva od većeg minusa. Unutra su bili kao u iglou. Međutim, problem je što sneg pravi i potpunu zvučnu izolaciju. Nismo čuli njihove pozive u pomoć", naveo je Bili.

Spasioci su ranije saopštili da je operacija spasavanja odvija sporo zbog betonskih zidova hotela koji su se urušili. 

Agencija Ansa navodi da je prvi kontakt sa preživelima uspostavljen je oko 11 sati.

Spasioci su dosad pronašli tela četiri žrtve.

Snežna lavina obrušila se u sredu, a na snimku iz helikoptera koji je leteo iznad zatrpanog hotela "Rigopijano" vide se samo vrhovi drveća i krov hotela.

Većina gostiju koja se nalazila u hotelu u vreme lavine, odjavljivali su se iz hotela, zbog zemljotresa koji se ranije tog dana desio u centralnoj Italiji.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво