Vozač pokosio pešake u Melburnu, četvoro mrtvo

Dete i još troje ljudi je poginulo, a oko 15 je povređeno kada je vozač, s istorijom mentalne bolesti i korišćenja narkotika, vozio automobil ulicom punom pešaka u Melburnu.Navodi se da ovaj incident nema veze sa terorizmom.

Vozač je uhapšen, a zvaničnik policije Stjuart Bateson je istakao da je ovaj incident povezan sa ranijim napadom nožem u metrou u južnom delu grada.

Dete i dvoje odraslih stradali su kada ih je udario automobilom, a četvrta osoba, o kojoj nisu objavljeni detalji, umrla je kasnije u bolnici. Ranjeno je 15 osoba, od kojih je petoro u kritičnom stanju, uključujući bebu.

Svedoci tvrde da su praktično "letela tela" kada je vozač uleteo među pešake, prenose agencije.

Muškarac (26) čije ime nije objavljeno, prvo se vozio u krug na velikoj raskrsnici u centru Melburna.

Zatim je skrenuo u ulicu u kojoj je pešačka zona, namerno udarajući ljude, a onda je nastavio da vozi po trotoaru, izjavio je komandant policije u australijskoj državi Viktorija Stjuart Bejtson.

Policija je ranila vozača iz vatrenog oružja i uhapsila ga na licu mesta. Napadač je u bolnici, ali njegov život nije u opasnosti.

Glavni komandant policije Grejam Ešton izjavio je da incident nije povezan s terorizmom.

Na društvenim mrežama objavljen je video-snimak na kojem se vidi kako vozač-napadač vozi crveni automobil na raskrsnici pre nego što je krenuo ka pešačkoj zoni.

Zvaničnici su rekli da se teniski turnir Australijan open normalno nastavlja. Sve okolne ulice su zatvorene.

Ešton je rekao da vozač ima istoriju mentalne bolesti i korišenja narkotika, kao i obiman dosije o nasilju u porodici. Prošlog vikenda je uhapšen pošto je napao članove svoje porodice.

Malo pre današnje nasilne vožnje, bio je umešan u napad nožem u predgrađu, saopštila je policija dodajući da je posle tog incidenta pokušala da zaustavi njegovo vozilo, ali je odustala od potere pre nego što su došli do centra grada, iz straha da bi jureći za njim kroz grad dovela ljude u opasnost.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво