Moldavski predsednik se nada otkazivanju Sporazuma o pridruživanju sa EU

Moldavski predsednik Igor Dodon je izjavio da se nada da će Sporazum o pridruživanju sa Evropskom unijom biti otkazan ukoliko njegova stranka dobije parlamentarnu većinu, čime je otvoren put savezu sa Moskvom.

Nakon razgovora sa predsednikom Vladimirom Putinom, novi lider Moldavije je rekao da traži "ponovno uspostavljanje" ekonomske saradnje sa Rusijom, jer dogovor sa EU nije doneo obećane rezultate.

"Taj sporazum nije doneo nikakve pozitivne aspekte u Moldaviju. Izgubili smo rusko tržište, a naš izvoz u EU je opao", rekao je Dodon, koji je simbolično izabrao Moskvu za prvo putovanje u svojstvu predsednika.

Naveo je da se nada da će njegova Socijalistička partija "dobiti parlamentarnu većinu i da će taj sporazum biti poništen".

Parlamentarni izbori u Moldaviji zakazani su za kraj 2018. godine.

Dodon će jasno tražiti da se pripremi dokumentacija za ulazak u Evroazijsku ekonomsku uniju, a takođe ima za cilj da poboljša uslove za trgovinu sa Evropom. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи