Uhapšen osumnjičeni za napad na noćni klub u Istanbulu

Uzbekistanac Abdulkadir Mašaripov, koji je osumnjičen da je u novogodišnjoj noći u Istanbulu ubio 39 ljudi u noćnom klubu "Reina", uhapšen je večeras, javlja "Rojters", pozivajući se na turske medije.

Osumnjičeni za napad Abdulkadir Mašaripov uhapšen je u zajedničkoj operaciji turske obaveštajne službe i policije u stanu u istanbulskom distriktu Esenjurt.

U trenutku hapšenja bio je sa četvorogodišnjim sinom u kući svog prijatelja iz Kirgizije.

Turska agencija Dogan objavila je i fotografiju uhapšenog na kojoj se vidi crnokosi muškarac sa modricama na licu, u sivoj krvavoj majici, dok ga policajac drži za vrat, jer se opirao hapšenju, prenosi AP.

Hurijet je javio da će Mašaripov pre ispitivanja ići na lekarski pregled.

Islamska država, koja je 2. januara preuzela odgovornost za napad, navela je da je taj napad bio osveta za učešće Turske u sukobima u Siriji.

Turska policija je 8. januara uspela da utvrdi identitet napadača Mašaripova, poznatog i kao Abu Muhamed Horasan.

Nakon napada u novogodišnjoj noći, Mašaripov je otišao u kuću u Zejtinburnu, gde je živeo sa suprugom i decom, uzeo sina i nestao.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се