Oland: Evropska unija ne treba savete spolja

U rešavanju unutrašnjih pitanja, Evropskoj uniji nisu potrebni saveti spolja, rekao je francuski predsednik Fransoa Oland i time odgovorio na kritike koje je novoizabrani predsednik SAD Donad Tramp uputio tom bloku.

"Evropa će uvek biti spremna za transatlantsku saradnju, ali će svoj put određivati na osnovu svojih sopstvenih interesa i vrednosti", rekao je Fransoa Oland na svečanosti koja je u Parizu priređena u čast odlazeće američke ambasadorke Džejn Hartli, prenosi AFP.

Oland je istakao da EU ima dovoljno članica da može da postigne kompromise i napravi izbore, navodi Rojters.

"Evropskoj uniji ne treba niko spolja da savetuje šta da radi", zaključio je francuski predsednik.

Tramp je u intervjuu za londonski Tajms, izjavio da je nemačka kancelarka Angela Merkel napravila "katastrofalnu grešku" sa politikom otvorenih vrata prema izbeglicama.

Povodom Bregzita, Tramp je u istom intervjuu izrazio uverenje da će i druge zemlje napustiti Evropsku uniju posle odluke Britanije da istupi iz bloka.

Takođe je, u intervjuima za nemački tabloid Bild i londonski Tajms u izdanju od ponedeljka, rekao da je NATO "zastarela organizacija" koja se "nije trudila da se bavi terorizmom".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара