Keri: Neprimerene Trampove primedbe o politici drugih zemalja

Odlazeći američki državni sekretar Džon Keri ocenio je neprimerenim to što novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp direktno komentariše politiku druge zemlje, kritikujući kao "katastrofalnu grešku" odluku nemačke kancelarke o izbeglicama, donetu 2015. godine.

"Iskreno, mislim da je neprimereno da se novoizabrani predsednik SAD meša u politiku drugih zemalja na tako direktan način", rekao je Keri gostujući na Si-En-Enu, istakavši da će Tramp morati da se suoči s posledicama svojih opaski nakon inauguracije 20. januara.

Uz to, odlazeći američki državni sekretar je za kancelarku Angelu Merkel rekao da je "jedan od najsnažnijih lidera u Evropi" i jedan od "najvažnijih igrača". Od petka će, ukazao je Keri, Tramp biti odgovoran za odnose sa drugim zemljama.

Tramp je, u današnjem intervjuu za londonski Tajms, izjavio da je Merkelova napravila "katastrofalnu grešku" sa politikom otvorenih vrata prema izbeglicama.

Povodom Bregzita, Tramp je, u istom intervjuu, izrazio uverenje da će i druge zemlje napustiti Evropsku uniju posle odluke Britanije da istupi iz bloka.

Tramp je, pored toga, u intervjuima za nemački tabloid Bild i londonski Tajms u izdanju od ponedeljka, rekao da je NATO "zastarela organizacija" koja se "nije trudila da se bavi terorizmom".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво