Iračke snage napreduju, zauzele univerzitet u Mosulu

Iračke specijalne snage ušle su jutros u univerzitet u Mosulu, što je taktički značajan uspeh u borbi sa pripadnicima Islamske države za kontrolu nad tim gradom, javila je agencija AP.

Univerzitet se nalazi u istočnom delu Mosula.

Prethodno se oglasila i iračka vojska saopštenjem u kom navodi da su iračke specijalne snage nadomak drugog mosta koji povezuje istočni sa zapadnim delom Mosula, koji je potpuno pod kontrolom Islamske države, preneo je Rojters.

Iračke snage sada kontrolišu veći deo istočnog Mosula, a napad na zapadni deo bi mogao da otpočne kada potpuno obezbede istočnu obalu reke Tigar.

Operacija za oslobođenje Mosula pokrenuta je u oktobru prošle godine. U njoj učestvuje 100.000 pripadnika iračkih snaga, kurdskih boraca i šiitske milicije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво