Abdeslamova prepiska sa misterioznom ženom

Iako odbija da odgovara na pitanja francuskih sudija o terorističkim napadima u Parizu 2015. godine, u kojima je 130 osoba ubijeno, glavni osumnjičeni za te napade Salah Abdeslam "po prvi put delovao je pričljivo" u prepisci sa misterioznom ženom koja mu piše dok je u zatvoru.

Salah Abdeslam, star 27 godina, u pismu je naveo da se ne stidi toga ko je.

"Pre svega, ne plašim se da dopustim da bilo šta procuri jer se ne stidim toga ko sam i šta bi onda moglo gore da bude rečeno od onoga što je već rečeno", naveo je Abdeslam u pismu upućenom nepoznatoj ženi, koja mu piše u zatvoru.

U prepisci koju je objavio francuski list Liberasion, glavni osumnjičeni za terorističke napade u Parizu je, primećuje taj list, po prvi put delovao pričljivo.

"Pišem ti ne znajući kako da počnem, dobio sam sva tvoja pisma i ne znam da li sam uživao u njima ili ne, ali su mi definitivno omogućila da na kratko iskusim spoljni svet", naveo je Abdeslam.

U nastavku je poručio: "Ukoliko te pitam kakve su tvoje namere, to je da bih se uverio da me ne voliš kao neku 'zvezdu' ili 'idola' pošto dobijam takve poruke i ne odobravam to, jer je jedina osoba koja zaslužuje da bude obožavana Alah", prenosi AFP.

Francuski list primećuje da je glavni osumnjičeni za terorističke napade u Parizu dobijao više pisama, ali je odgovorio samo ženi čije ime nije objavljeno.

Abdeslam je uhapšen za vreme policijske racije u Briselu, nakon čega je u aprilu prošle godine prebačen u Francusku.

Njegovi advokati saopštili su u oktobru prošle godine da neće više moći da ga zastupaju jer odbija da odgovara na pitanja pred sudom.

Optužen je da je obezbedio logističku podršku sedmorici džihadista, koji su izvršili samoubilačke napade na više mesta u Parizu 2015. godine.

Veruje se da je Abdeslam, francuski državljanin rođen u Belgiji, jedini preživeli džihadista u terorističkim napadima u Parizu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво