Štajnmajer: Zbunjen sam spominjanjem nacističke Nemačke

Nemački ministar spoljnih poslova Frank Valter Štajnmajer izjavio je da bi Donald Tramp trebalo da pronađe sopstveni stil kao predsednik SAD i dodao da je zbunjen pominjanjem nacističke Nemačke za vreme konferencije za novinare novog američkog predsednika.

"Ne umem to da protumačim", rekao je Štajnmajer, pošto je Tramp tokom jučerašnje konferencije za novinare oštro kritikovao objavljivanje navoda da Rusija poseduje kompromitujuće podatke o njemu i da je podložan uceni, istakavši da su to sramotne besmislice i laži kakve bi samo nemački nacisti mogli da smisle.

"Taj događaj je pokrio celu paletu nacionalnih i stranih političkih tema i nije nam dao nikakvu veću sigurnost o tome kuda se SAD kreću", rekao je Štajnmajer, prenosi AP.

Štajnmajer je rekao novinarima u Berlinu da ne čita mnogo objave novoizabranog američkog predsednika na Tviteru i dodao da je pitanje da li Tramp može da se izrazi preko Tvitera.

"Barem ja ne bih mogao da formulišem ideju strane politike u 140 karaktera", rekao je Štajnmajer.

Tramp je juče kritikovao objavljivanje navoda da Rusija poseduje kompromitujuće podatke o njemu i da je podložan uceni, istakavši da su to sramotne besmislice i laži kakve bi samo nemački nacisti mogli da smisle.

"To su besmislice koje su možda objavile obaveštajne službe, ko zna... To nikada nije trebalo da bude napisano niti objavljeno. Sramota je da takve informacije budu objavljene. To su laži i to se nije dogodilo", rekao je Tramp.

Prema njegovim rečima, te tvrdnje je iznela grupa njegovih protivnika, "bolesnih ljudi".

"To je nešto što bi nacistička Nemačka uradila", istakao je Tramp. On je dodao da je tužno kada obaveštajni izveštaji procure u štampu i da je to, pre svega, nezakonito.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи