Tramp: Imamo užasne odnose sa Rusijom

Izabrani predsednik SAD Donald Tramp rekao je da Amerika ima loše odnose sa Rusijom, navodeći da je Amerika bila meta hakerskih napada iz Rusije, ali i iz drugih država. Oštro je kritikovao navode da Rusija poseduje kompromitujuće podatke o njemu i da je podložan uceni. Tramp je naveo da je zamrzao uticaj u svojim kompanijama i da je "odbio dve milijarde dolara vrednu poslovnu ponudu iz Dubaija".

"Biću najbolji predsednik, stvaralac novih radnih mesta, koga je Bog ikada stvorio", rekao je Tramp na konferenciji za novinare, koja je proglašena za medijski događaj sedmice u SAD.

Tramp je ponovo osporio navode da Rusija poseduje kompromitujući materijal o njemu kako bi mogla da ga ucenjuje dok bude bio na čelu SAD.

"Što se hakovanja tiče, mislim da je to bila Rusija, ali verujem da nas hakuju i druge zemlje, drugi ljudi", rekao je Tramp, koji je dosad pokazivao uzdržanost o navodima obavešajnih službi o pokušajima mešanja Rusije u američke izbore.

U poverljivom izveštaju o ruskom mešanju u američke izbore, uključen je i deo u kojem se navodi da ruske službe imaju kompromitujući materijal o Trampu, među kojima su snimci njegovih seksualnih odnosa s prostitutkama iz moskovskog hotela 2013. godine.

Tramp je na konferenciji za novinare rekao da je uvek vodio računa o mogućem špijuniranju u hotelskim sobama u drugim zemljama, uključujući Rusiju.

"Izuzetno sam pažljiv. Okružen sam telohraniteljima. Uvek im govorim: budite pažljivi zato što u tim sobama imate kamere na najčudnijim mestima. Ne možete ih videti i ne možete znati. Bolje budite pažljivi, ili ćete videti sebe na televiziji", rekao je Tramp.

Tramp je rekao da je Kremlj danas demantovao da ruske službe poseduju kompromitujući materijal o njemu i dodao da je sramotno što su navodi o kompromitujućem materijalu izašli iz obaveštajnih službi.

Odgovarajući na pitanja o nejasnom odnosu prema Rusiji, Tramp je rekao da ne veruje da bi Hilari Klinton bila oštrija prema ruskom predsedniku Vladimiru Putinu od njega.

"Ako se sviđam Putinu, mislim da je to prednost, a ne teret, jer sa Rusijom imamo užasne odnose", rekao je Tramp.

Tramp je, međutim, napomenuo da ne zna da li će se dobro slagati sa Putinom.

"Nadam se da hoću. Ali, postoje velike šanse i da neću", dodao je novoizabrani predsednik SAD.

Istakao je da "nema nikakve poslove sa Rusijom, niti u Rusiji, niti bilo kakvih zajmova sa Rusijom".

Tramp je oštro je kritikovao navode da Rusija poseduje kompromitujuće podatke o njemu i da je podložan uceni, istakavši da su to sramotne besmislice i laži kakve bi samo nemački nacisti mogli da smisle. 

"To su bemislice koje su možda objavile obaveštajne službe, ko zna... To nikada nije trebalo da bude napisano niti objavljeno. Sramota je da takve informacije budu objavljene. To su laži i to se nije dogodilo", rekao je Tramp.

Prema njegovim rečima, te tvrdnje je iznela grupa njegovih protivnika, "bolesnih ljudi".

"To je nešto što bi nacistička Nemačka uradila", istakao je Tramp.

On je dodao da je tužno kada obaveštajni izveštaji procure u štampu i da je to, pre svega, nezakonito.

Novoizabrani predsednik je pozdravio neke novinske kompanije, izdvojivši Njujork tajms, što nisu odmah izvestile o tom dokumentu, istakavši da ima veliko poštovanje prema slobodi medija.

Tramp novinaru Si-En-En-a: Ne dozvoljavam pitanje, vi pravite lažne vesti

Sa druge strane, Tramp nije dozvolio novinaru Si-En-Ena da postavi pitanje.

"Neću ti dozvoliti da pitaš. Vi pravite lažne vesti", rekao je Tramp novinaru.

Tramp je snažno kritikovao ovu američku televizijsku mrežu zbog načina koji je izveštavala o navodnim ruskom mešanju u predsedničke izbore u SAD koje je doprinelo njegovoj pobedi, podseća Rojters.

Novi šef Bele kuće je dodao da se "neke medijske kuće bave lažnim vestima". "Sve što tražim jesu pošteni novinari", naveo je Tramp.

AP prenosi da je Tramp pored Si-En-En-a za lažno izveštavanje optužio i sajt Bazfid.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво