Okršaj ruskog i američkog ambasadora u Savetu bezbednosti UN

Američka ambasadorka u UN Samanta Pauer je u Savetu bezbednosti UN optužila Rusiju za invaziju i pripajanje delova Ukrajine i "nemilosrdne vojne napade" u Siriji.

Ruski ambasador u UN Vitalij Čurkin odgovorio je na njene napade, navodeći da SAD traže "žrtvenog jarca" za svoje neuspehe u Siriji, Libiji i Iraku.

Okršaj ruskog i američkog ambasadora dogodio se tokom zasedanja Saveta bezbednosti na kome je novi generalni sekretar UN Antonio Guteres pozvao na sprečavanje sukoba u svetu.

Kako navodi agencija AP, okršaj između Pauerove i Čurkina odražava duboke podele u najmoćnijem telu UN i pokazuje s kakvim teškoćama se suočava novi generalni sekretar.

Oštra retorika takođe ukazuje na beznadežno stanje u rusko-američkim odnosima, koji se nalaze na najnižem nivou od Hladnog rata, navodi AP.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи