Keri se izvinio za diskriminaciju nad LGBT osobljem

Američki Stejt department formalno se izvinio za ono što je opisao kao višedecenijsku diskriminaciju nad zaposlenima i kandidatima za zaposlenje koji pripadaju LGBT populaciji.

Saopštenje ima za svrhu da ispravi greške počinjene pre mandata državnog sekretara Džona Kerija, navodi Si-En-En.

"Te akcije su bile pogrešne tada, kao što bi bile pogrešne danas. U ime Stejt departmenta, izvinjavam se onima koji su bili pogođeni praksom u prošlosti", rekao je Keri.

Iako je pohvalio svoj tim u Stejt departmentu za ono što je uradio za svoje zaposlene i širom sveta, državni sekretar je rekao da je diskriminatorska praksa obuhvatila zahteve da neki LGBT zaposleni podnesu ostavku ili da se zbog seksualne orijentacije ne zaposle pojedini kandidati.

Napomenuo je da takva diskriminacija datira još iz 1940-ih godina, istakavši da je njegovo ministarstvo "među mnogim javnim i privatnim poslodavcima" koji su postupali na sličan način.

Keri će na funkciji američkog državnog sekretara provesti još 11 dana, podseća Si-En-En.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи