Peskov: Navodi o ruskoj umešanosti kao lov na veštice

Navodi da je Rusija probala da utiče na američke predsedničke izbore podsećaju na lov na veštice, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je na konferenciji za novinare rekao da je objavljeni izveštaj američkih obaveštajnih službi u kojem se navodi da se Rusija mešala u izbore – neprofesionalan i da ne sadrži nikakve dokaze, prenosi Rojters.

"Svedoci smo ozbiljnog zamora od ovakvih optužbi. Ovo zaista podseća na lov na veštice", rekao je Peskov.

U izveštaju o ruskom hakovanju tokom izbora u SAD, s kojeg je skinuta oznaka poverljivosti, tvrdi se da je ruska vlada razvila "jasnu sklonost" prema Trampu.

U verziji izveštaja za javnost od 25 strana, navodi se da ruski napori utiču na predsedničke izbore 2016. godine i predstavljaju "najnoviji izraz dugogodišnje želje Moskve da podrije liberalni demokratski poredak predvođen Sjedinjenim Američkim Država".

Tvrdi se da je cilj mešanja Moskve bio da se podrije poverenje javnosti u američki demokratski proces, omalovaži kandidatkinja Demokratske partije Hilari Klinton i "naudi" njenom izboru za predsednika SAD.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво