Snežne oluje i poplave u SAD, četvoro stradalih

U snežnoj oluji koja je zahvatila istočne američke države od Misisipija do Mejna stradalo je četvoro ljudi, saopštili su zvaničnici.

Zbog niskih temperatura, snega i leda zatvorene su škole i blokirane glavne saobraćajnice u tom delu SAD, dok je obilna kiša u Kaliforniju i drugim zapadnim delovima zemlje prouzrokovala poplave i klizišta.

Meteorolozi su javili da će kiša nastaviti da pada i danas.

Na severoistoku SAD – u državama Mejn, Vermont, Nju Hempšir, Masačusets i Konektikat, palo je više do 30 centimetara snega.

U delovima Severne Karoline prvi put u dve decenije je zabeležena temperatura ispod nule.

U Nevadi su zbog poplava i klizišta neprohodni putevi, a više od 400 domaćinstava je evakuisano kada su reke počele da se izlivaju.

I u toj državi zatvorene su škole. Oluja je sinoć počela da jenjava, ali su meteorolozi najavili novi talas nevremena za danas posle podne. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво