Američka "gvozdena brigada" stigla u Evropu

Prvi kontingent od 4.000 američkih vojnika, tenkova, kamiona i druge vojne opreme stigao je brodom u nemačku luku Bremerhafen u okviru nastojanja NATO-a da ojača svoje istočno krilo na granici sa Rusijom. Dva teretna broda su stigla u Evropu, za nekoliko dana će doći i treći.

Amerikanci su poslali takozvanu "gvozdenu brigadu" iz Kolorada, koja će iz Bremerhafena biti prebačena železnicom i kopnom u Poljsku, gde će učestvovati u zajedničkoj vojnoj vežbi, prenosi Bild.

"Najbolji način da se održi mir je kroz pripreme", rekao je general-major Timoti Makgvajer novinarima, odgovarajući na pitanje da li veliko razmeštanje vojnika ima za cilj slanje poruke Moskvi, prenosi Rojters.

To, prema njegovim rečima, samo pokazuje "snagu i koheziju Alijanse i američke posvećenosti da održi mir na kontinentu".

Pored američkih vojnika, članice NATO-a Nemačka, Kanada i Britanija takođe šalju bataljone od po 1.000 vojnika u Estoniju, Letoniju i Litvaniju.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво