Supruga napadača: Za pucnjavu u Istanbulu sam čula na televiziji

Supruga muškarca osumnjičenog za napad u noćnom klubu u Istanbulu tokom novogodišnje noći kaže da nije znala da je on simpatizer Islamske države i da je za pucnjavu čula na televiziji.

Turska policija je objavila izjavu supruge osumnjičenog u kojoj kaže da je za masakr saznala na televiziji, piše Mejl onlajn.

On je, kako se navodi, sa ženom i decom stigao 20. novembra iz Kirgistana u Istanbul, a zatim su preko Ankare došli u grad Konja.

Tamo su iznajmili stan koji su plaćali oko 300 evra mesečno, rekla je ona i dodala da joj je muž rekao da u Konju putuju u potrazi za poslom.

Njen suprug je, kako nastavlja, 29. decembra otišao iz Konje za Istanbul.

Ona je ponovila da je za pucnjavu čula na televiziji i da nije znala da njen muž ima bilo kakve veze sa džihadistima ID.

Kada je objavljena njegova slika, komšije su obavestile policiju, koja je došla do njihovog stana, prenosi hrvatski portal Indeks.

Turski mediji danas su takođe objavili da se napadač borio u redovima ID u Siriji.

Kako navodi AP, žena osumnjičenog je u okviru istrage zadržana u pritvoru, ali nije objavljen ni njen ni njegov identitet.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво