Islamska država preuzela odgovornost za napad u Istanbulu

Islamska država je preuzela odgovornost za napad u noćnom klubu u Istanbulu u novogodišnjoj noći, kada je ubijeno 39 osoba.

"U nastavku blagoslovenih operacija koje Islamska država sprovodi protiv Turske, heroj vojnik kalifata je napao jedan od najpoznatijih klubova u kojima hrišćani slave svoje otpadničke praznike", navodi se u saopštenju Islamske države, prenosi Rojters

Istanbulska policija je privela osam osoba osumnjičenih da su povezani sa napadom, javila je turska agencija Dogan.

Turski mediji su ranije preneli da vlasti veruju da je Islamska država odgovorna za napad.

Dnevni listovi Hurijet i Karar naveli su, pozivajući se na neimenovane bezbednosne zvaničnike, da su vlasti utvrdile da je napadač došao iz centralnoazijske zemlje i da se veruje da je ili iz Uzbekistana ili Kirgistana.

Turska policija objavila je fotografiju mogućeg napadača u noćnom klubu u Istanbulu, a u toku je potraga za njim.

Pretpostavlja se da se napadač još nalazi u Istanbulu, a turska policija vrši opsežnu potragu.

"Informacije o otisku pristiju i izgledu teroriste su prikupljene. On će uskoro biti identifikovan", rekao je zamenik turskog premijera Numan Kurtulmuš na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Rekao je da je jasno da je intervencija Turske u Siriji "iznervirala terorističke grupe i one koji stoje iza njih" i dodao da će Turska pojačati svoje vojne operacije u Siriji.

"Ovo je bila poruka za naše prekogranične operacije iznad štita Eufrata. Nastavićemo sa našim operacijama i našom odlucćnošću", rekao je Kurtulmuš, prenosi AFP.

U napadu na noćni klub u Istanbulu ubijeno je 39 osoba, a 69 ljudi je ranjeno.

Skoro dve trećine poginulih u napadu na noćni klub u Istanbulu su strani državljani, navela je turska novinska agencija Anadolija.

Anadolija je navela da je od 39 žrtava 24 bilo iz drugih zemalja.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво