Tramp ponovio sumnju u optužbe o umešanosti Rusije u izborni tok

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp izrazio je ponovo sumnju u umešanost Rusije u predizbornu kampanju za predsedničke izbore u SAD i u optužbe obaveštajnih službi zbog čega je Bela kuća uvela sankcije Rusije.

"Želim da te službe budu potpuno sigurno jer su optužbe ozbiljne", rekao je Tramp u svojoj lukskuznoj rezidenciji u američkoj saveznoj državi Floridi gde je dočekao Novu godinu.

Tramp je podsetio da su obaveštajne službe u SAD pogrešile 2003. godine kada su tvrdile da Irak poseduje oružje za masovno uništavanja što je dovelo da invazije te zemlje.

Odlazeći američki predsednik Barak Obama je u četvrtak potpisao dekret o uvođenju novih sankcija Rusiji zbog mešanja u američke predsedničke izbore i naložio proterivanje 35 ruskih diplomata iz ruske ambasade u Vašingtonu i konzulata u San Francisku.

Američke obaveštajne službe utvrdile su ranije da je cilj Rusije bio da pomogne republikanskom kandidatu Donaldu Trampu da pobedi na predsedničkim izborima 8. novembra, što je Tramp odbacio, nazvavši te tvrdnje "smešnim".

Tramp je posle Obaminog saopštenja ocenio da je vreme za "važnije stvari" i da će se naredne nedelje sastati sa zvaničnicima obaveštajnih agencija kako bi dobio detaljnije informacije.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи