Vašington post: Ruski hakeri prodrli u elektronski sistem SAD

Šifra povezana sa ruskim hakerskim napadima otkrivena je u Vermontu, i može ukazati na ranjivost američkog elektronskog sistema, piše "Vašington post".

Šifra otkrivena u sistemu te severoistočne američke države nije poremetila rad sistema, saopštili su zvaničnici SAD i dodali da je šifra poznata pod nazivom "Grizlijeva stepa".

O tom otkriću obaveštena je vlada, a to se desilo zahvaljujući pronalasku virusa u laptopu koji nije bio direktno povezan sa elektronskim sistemom, zbog čega je izolovan.

Kako se navodi, zvaničnici još nisu otkrili zašto su Rusi napali baš taj sistem, ali moguće je da se radi o probi kojom su Rusi hteli da provere koliko mogu da prodru dalje u druge sisteme.

U decembru 2015. zapadna Ukrajina je ostala bez struje zahvaljujući sajber-napadu, za koji su okrivljeni Rusi, a u ovonedeljnom izveštaju američkih vlasti je navedeno da su ruske obaveštajne agencije u prethodne dve godine "gađale" mejlove demokrata virusima što se nastavilo i tokom predsedničkih izbora u novembru.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво