Doček Nove godine u Evropi i SAD uz pojačane mere bezbednosti

Pred večerašnji doček na ulicama posebno evropskih gradova pojačane su mere bezbednosti u strahu od terorističkih napada. U evropskim prestonicama poput Berlina, Brisela i Pariza u snage obezbeđenja uključene su i specijalne antiterorističke jedinice.

U nemačkoj prestonici, ispred čuvene Brandenburške kapije gde se očekuje da će najveći broj građana dočekati Novu godinu, postavljeni su betonski blokovi, kako bi se predupredili pokušaji terorističkih napada poput nedavnog kada je Tunišanin Anis Amri vozeći kamion usmrtio 12 ljudi na božićnom vašaru u Berlinu.

U novogodišnjoj poruci nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je da je Nemačka jača od terorizmai da će vlada učiniti sve da osigura bezbednost i slobodu građana.

Posle terorističkog napada u novembru u Parizu, kada je poginulo 130 ljudi, u toku prazničnih dana uvedene su dodatne mere bezbednosti. Očekuje se da će vatrometu u čuvenoj pariskoj aveniji Šanzelize prisustvovati 600.000 ljudi.

Za bezbednost u centru grada biće zaduženo više od 10.000 pripadnika vojske, policije i žandarmerije, specijalne patrole su uspred Luvra, Ajfelove kule i Trijumfalne kapije.

Bezbednosne mere podignute su na najviši nivo i u Americi. Na Tajms skveru u Njujorku očekuje se dva miliona ljudi. O njihovoj bezbednosti brinuće 7.000 uniformisanih policajaca, veliki broj snaga bezbednosti u civilu, pripadnici antiterorističkih jedinica i psi specijalno dresirani za otkrivanje eksplozivnih materija.

Na stotine kamera obezbediće konstantan video nadzor, a ceo prostor biće oivičen sa 65 kamiona sa peskom, a osim zaštitne ograde biće parkirano još sto vozila koja imaju ulogu dodatne barikade oko trga kako bi se predupredili eventualni pokušaji terorističkih napada poput onih u Berlinu i Nici. Dodatne mere zaštite uvedene su i u Central Parku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара