Grčkog ambasadora ubio brazilski policajac

Istražitelji su saopštili da je grčkog ambasadora Kirijakosa Amiridisa ubio brazilski policajac koji je imao aferu sa njegovom suprugom, javlja "Bi-Bi-Si".

Policija u Rio de Žaneiru je u izgorelom automobilu ranije danas našla ugljenisano telo ambasadora Grčke, a, kako navode, policajac Serhio Gomeš Moreira Filo je priznao da je na smrt izbo Amiridisa.

Kirijakos Amiridis je nestao u ponedeljak u gradu Nova Iguasu, 50 kilometara od Rija. Ambasada Grčke u Braziliji je saopštila da je ambasador bio na odmoru u tom mestu.

Inspektor policije u Riju Giniton Lages rekao je ranije agenciji AP da su mrlje krvi za koju se veruje da je ambasadorova, nađene na kauču u kući njegove supruge, Brazilke Fransoaz Amiridis.

Inspektor Lages je rekao da vlasti smatraju da je telo ambasadora iz kuće odneto u automobil koji je ambasador iznajmio 21. decembra.

Brazilska policija je potragu za ambasadorom započela juče.

Mediji su preneli da je Amiridisov nestanak u ponedeljak prijavila njegova supruga, tvrdeći da ne može da stupi u kontakt s njim otkad je sam otišao iz kuće u gradu Nova Iguasu.

Na sajtu Ambasade Grčke u Brazilu piše da je Amiridis počeo diplomatsku karijeru 1985. u Atini, a ambasador u Braziliji je bio od ove godine.

Pre toga je bio ambasador Grčke u Libiji, a bio je i konzul u Riju od 2001. do 2004. godine.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво