Let palog ruskog aviona trajao 70 sekundi

Načelnik službe bezbednosti avijacije ruskih oružanih snaga Sergej Bajnetov navodi da je let aviona ruskog Ministarstva odbrane Tu-154 koji se pre četiri dana srušio u Crno more sa 92 putnika i članova posade trajao oko 70 sekundi.

Dešifrovanjem crne kutije izračunato je da je maksimalna visina aviona iznosila 250 metara, a brzina oko 360 kilometara na čas, rekao je Sergej Bajnetov.

Vanredno stanje u avionu, naglasio je, trajalo je 10 sekundi, ali prema poslednjim rečima pilota, nije moguće utvrditi uzrok pada, preneo je Sputnjik.

"Šta je sve moguće reći za 10 sekundi? To što je pilot izgovorio daje nam određenu informaciju o tome šta se dešavalo, ali ništa više od toga", rekao je Bajnetov.

Prema njegovim rečima, analiza crnih kutija će trajati desetak dana, a zaključci će biti saopšteni za najmanje 30 dana.

Rusko Ministarstvo odbrane ranije danas je saopštilo da su ljudski faktor i tehnička greška mogući uzroci pada aviona Tu-154, dok je ministar saobraćaja te zemlje Maksim Sokolov rekao da "oprema aviona nije radila kako treba".

Ministarstvo je istaklo da nije bilo eksplozije u avionu, ali da se još ne isključuje mogućnost terorističkog napada.

Prethodno je Sergej Bajnetov izjavio da na telima putnika i na olupini aviona nisu nađeni tragovi vatre niti eksplozije.

U međuvremenu, ronioci su pronašli i treću crnu kutiju ruskog aviona, a policijski izvori su ruskoj agenciji Tas rekli da je zapis oštećen, ali da je moguće skinuti deo podataka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи