Ljudski faktor i tehnička greška mogući uzroci pada ruskog aviona

Mogući uzroci pada aviona Tu-154 koji se srušio u Crno more su ljudski faktor i tehnička greška, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane, dok ministar saobraćaja ističe da "oprema aviona nije radila kako treba".

Ministarstvo odbrane ističe da nije bilo eksplozije u avionu, ali da se još uvek ne isključuje mogućnost terorističkog napada, preneo je Tas.

Ministar saobraćaja Maksim Sokolov je istakao da je još uvek rano za procene šta je uzrok nesreće.

"Očigledno je da oprema nije radila kako treba. Zašto se to dogodilo - na stručnjacima je da utvrde", rekao je Sokolov.

On je dodao da će preliminarni zaključci istrage najverovatnije biti objavljeni u januaru.

Prethodno je direktor službe za bezbednost letova ruskih vazduhoplovnih snaga Sergej Bajnetov izjavio da na telima putnika i na olupini aviona Tu-154 ruskog Ministarstva odbrane koji se srušio u Crno more nisu nađeni tragovi vatre niti eksplozije.

Bajnetov je rekao i da je istraga na mestu pada aviona i dalje u toku, pošto svi delovi letelice moraju da se izvuku iz vode kako bi se došlo do konačnih zaključaka.

Prema njegovim rečima, komisija koja istražuje pad aviona razmatra sedam verzija tragedije, pri čemu nijedna verzija nije prioritetna.

"Na početku istrage bilo je 15 verzija, a sada ih ima upola manje", rekao je Bajnetov.

U međuvremenu, ronioci su pronašli i treću crnu kutiju ruskog aviona, a policijski izvori su ruskoj agenciji rekli da je zapis oštećen, ali da je moguće skinuti deo podataka.

Tas s navodi da su svi delovi olupine aviona, koji su uočeni, izvučeni iz vode. Pronađeno je više od 1.800 delova aviona, 19 tela i 239 delova tela.

Još dve crne kutije su pronađene u prethodna dva dana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара