Treći dan krhkog primirja u Ukrajini: Ima sukoba, nema žrtava

Novo, krhko primirje u Ukrajini u opasnosti je i treći dan zaredom, jer su i proruski aktivisti i ukrajinske snage prijavili sukobe u blizini važnog železničkog čvora, mada poginulih ih nema.

"Naši položaji su od nedelje ujutro 33 puta napadnuti", saopštila je ukrajinska vojska, dok su proruski aktivisti na svom sajtu naveli da su ih ukrajinske snage u nedelju granatirale 62 puta, prenosi AFP.

Ukrajina i Rusija su u sredu dogovorile primirje uz posredovanje OEBS-a, a proruski aktivisti su u petak pristali na prekid vatre.

Najnovije primirje je uspostavljeno ubrzo nakon sedmodnevne bitke za kontrolu nad položajima u blizini Debaljceva, železničkog čvora koji povezuje proruske regione Lugansk i Donjeck, podseća francuska agencija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи