Tunis, uhapšeni osumnjičeni da su pomagali Amriju

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tunisa saopštilo je da su uhapšena trojica osumnjičenih da su pomagali u napadu islamiste Anisa Amrija na Božićni vašar u Berlinu u kojem je u ponedeljak ubijeno 12 i ranjeno više od 15 ljudi. Jedan od uhapšenih je Amrijev rođak, sa kojim je komunicirao putem društvenih mreža, navodi se u saopštenju.

Španske obaveštajne službe istražuju moguću povezanost putem interneta Amrija i jednog španskog državljanina, prenosi Rojters.

Ministar unutrašnjih poslova Španije Huan Ignjacio Zoido izjavio je za državni radio da će policija i bezbednosne snage odlučiti o eventualnim hapšenjima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tunisa ranije danas je saopštilo da su trojica osumnjičenih članovi "terorističke mreže povezane sa teroristom Anisom Amrijem". Oni su uhapšeni u petak, prenosi AFP.

I istražitelji u Italiji proveravaju da li je Amri imao pomagače u toj zemlji.

Sesto San Đovani, grad u kojem je Amri ubijen, sedište je velike muslimanske zajednice i tačka polaska i dolaska autobusa ka jugu Italije, Istočne Evrope i Balkana.

Amri je do Italije stigao iz Nemačke preko Francuske, koristeći Šengen zonu.

Islamska država objavila je juče snimak na kojem se Amri zaklinje na vernost lideru Islamske države Abu Bakru el Bagdadiju.

Na snimku se vidi kako Amri stojeći na pešačkom mostu u Berlinu sa slušalicama na ušima mobilnim telefonom snima sebe kako izgovara zakletvu na vernost Bagdadiju, prenosi Bild.

Na Amrijevom selfi-snimku se takođe čuje kako najavljuje svoj napad i kaže da želi da umre kao "mučenik".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи