Istraga o ubistvu ambasadora, ruski tim stigao u Tursku

Istražni tim sastavljen od predstavnika ruskih specijalnih službi, Istražnog komiteta i Ministarstva spoljnih poslova stigao je u Tursku kako bi se pridružio istrazi o ubistvu ruskog ambasadora Andreja Karlova, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Ubistvo ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova ide naruku onima koji žele da osujete razvoj odnosa između Rusije i Turske i rešenje u Siriji, izjavio je Peskov.

"To pogoduje onima koji hoće da unesu razdor između Rusije i Turske, osujete normalizaciju odnosa kako bilateralih tako i onih koji omogućavaju da se udruže napori za nalaženje političkog rešenja za Siriju", rekao je Peskov, prenosi Tas.

Portparol Kremlja je rekao da je na istražiteljima da otkriju ko stoji iza ubistva ambasadora.

Ruski istražni tim je već stigao u Ankaru, napomenuo je Peskov.

"U njemu su istinski stručnjaci", portparol Kremlja.

Takođe, napomenuo je da su se ruski i turski predsednici, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, sinoć u telefonskom razgovoru dogovorili da se sprovede zajednička istraga.

"Budimo strpljivi i pustimo stručnjake da obave posao", zaključio je Peskov.

Ambasador Rusije u Turskoj Andrej Karlov preminuo je nakon što je teško ranjen u napadu iz vatrenog oružja, na otvaranju ruske izložbe fotografija u Ankari.

Ministar Sergej Lavrov razgovarao je u Moskvi sa Melvutom Čavušogluom i poručio da je ubistvo ambasadora u Ankari gnusni teroristički napad i zahvalio turskim vlastima na momentalnoj akciji koju su sproveli. 

Napad je izveo 22-godišnji Mevlut Mert Altintaš, koji je poslednje dve i po godine radio u turskoj policiji.

Napadač je, dok je pucao na ambasadora, uzviknuo: "Ovo je osveta za Alep", prenela je turska NTV.

Turska agencija Anadolija javila je da je četvoro ljudi privedeno nakon ubistva ruskog ambasadora u Ankari.

Agencija javlja, ne navodeći izvore, da je izvršen pretres kuće porodice napadača u zapadnoj provinciji Ajdin i da je priveden njegov otac, kao i njegova majka i sestra.

Takođe, izvršen je pretres i stana u kojem je Altintaš živeo u Ankari, a njegov cimer je priveden.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво