Formirana nova libanska vlada, premijer Saad el Hariri

U Libanu je formirana nova vlada sa 30 ministara, kojom će upravljati premijer Saad el Hariri. Novi libanski premijer je naveo da su u vladu uključeni svi osim jedne partije.

"Ovo je vlada zajedništva", rekao je Hariri juče novinarima o vladi koja je formirana šest nedelja nakon izbora predsednika Libana Mišela Aouna, prenosi AFP.

Nova vlada prvi put će imati ministra zaduženog za prava žena.

"Vlada će kao prvi prioritet imati očuvanje bezbednosti od negativnih posledica sirijske krize", naveo je Hariri.

Hariri (46) je protivnik libanskog uticajnog Hezbolaha, čiji su članovi optuženi za učestvovanje u ubistvu njegovog oca 2005. godine, ali je kao uslov da postane premijer morao da podrži Aouna, koji je bio kandidat Hezbolaha.

Kako prenosi AFP, nova vlada će imati i dva ministra iz Hezbolaha.

Hariri je najavio i osnivanje državnog Sekretarijata za izbeglice i pozvao međunarodnu zajednicu da "preuzme odgovornost i pomogne Libanu sa izbeglicama".

U Libanu bi u maju 2017. godine trebalo da budu održani parlamentarni izbori, a Hariri je rekao da će nova vlada raditi i na pripremi novog izbornog zakona.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво