Fronteks: U EU ove godine 350.000 migranata

Izvršni direktor agencije za kontrolu granica Evropske unije "Fronteks" Fabris Ležeri rekao je da je ove godine u EU stiglo oko 350.000 migranata.

Ležeri je za izdanje nemačkog lista Rur-Nahrihten izjavio da je oko 180.000 ljudi stiglo preko Turske i istočnog dela Sredozemlja, dok je 170.000 osoba došlo u Evropu mediteranskom rutom iz Libije i Egipta, prenosi AP.

Navodi se da je to značajno smanjenje u odnosu na 2015. godinu, kada je pristiglo više od milion ljudi.

Šef "Fronteksa" kazao je da sporazumom EU i Turske smanjen broj migranata koji stižu s istoka, ali da je migracija iz severne Afrike povećana za 30 odsto.

AP podseća da je Međunarodna organizacija za migracije saopštila prošlog meseca da je ove godine u Sredozemlju stradalo 4.636 ljudi, oko 1.000 više nego u istom periodu lane.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи