Putin: Amerikanci su veliki narod, ali ne izuzetan

Ruski predsednik Vladimir Putin je skeptičan u pogledu ideje o izuzetnosti američke nacije, koju zastupa aktuelni predsednik SAD Barak Obama.

"Nesumnjivo su Sjedinjene Američke Države i američki narod velika zemlja i veliki narod, niko to ne spori, ali mi se čini da je govoriti o izuzetnosti previše i da stvara određene probleme u uzajamnim odnosima, ne samo prema Rusiji, kako mi se čini", rekao je Vladimir Putin u intervjuu japanskim medijima uoči posete Japanu, prenosi Sputnjik.

Naveo je da je Moskva želela da razvija odnose sa aktuelnom američkom administracijom, "ali nekako nisu uspeli u ključnim pravcima. Po mom mišljenju, ne našom krivicom."

Ruski predsednik je naveo primer kako bi ilustrovao probleme koji su nastali između dve zemlje.

"Direktno su tokom rešavanja tekućih pitanja naše američke kolege, na primer, predložile rešavanje sirijske krize, a zatim su odjednom u UN izjavili da neće da se sastanu sa nama niti da razgovaraju. Treba razumeti šta uopšte žele ljudi u jednom resoru Sjedinjenih Država, u drugom resoru, postoji li neki opšti stav? I to se desilo više puta, u više pravaca naše saradnje", rekao je Putin.

Dotakao se i teme saradnje sa novoizabranim predsednikom SAD Donaldom Trampom, koji će stupiti na dužnost 20. januara.

Ubuduće treba razumeti kako će republikanci ostvariti svoje težnje da "učine SAD ponovo velikom državom", naveo je Putin, i izrazio nadu da problema u međudržavnoj saradnji neće biti.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво