Samoubilački napad u Somaliji, više od 20 mrtvih

Više od 20 osoba poginulo, a 48 je renjeno, u eksploziji automobila-bombe u Mogadišu, glavnom gradu Somalije, saopštili su zvaničnici te zemlje.

Kako je navedeno, većina stradalih su civili, a veruje se da će broj žrtava biti još veći, jer su mnogi od najmanje 48 ranjenih u teškom stanju.

Bombaš-samoubica razneo se u prometnom delu grada, inače najvažnije trgovačke luke u zemlji, gde je u trenutku napada bilo mnogo civila, lučkih radnika i trgovaca, navela je policija.

Odgovornost za napad preuzeli su džihadisti terorističke mreže El Šabab, ogranka El Kaide, a meta je, kako su naveli, bila vojna baza na ulazu u Mogadiš.

Džihadisti su takođe rekli da je ubijeno "oko 30 ljudi".

Pripadnici El Šababa proterani su iz Mogadiša 2011. godine, ali i dalje izvode napade na vladine objekte u glavnom gradu i ostalim delovima Somalije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи