Moskva: Kazniti krivce za napad na rusku bolnicu u Alepu

Rusija se nada strogoj kazni ne samo za one koji su izveli napad na rusku bolnicu u sirijskom gradu Alepu, već i za one koji su taj napad naložili i osmislili, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova je podsetila da su ruske medicinske ekipe poslate u Siriju krajem novembra da pruže pomoć lokalnom stanovništvu, dodajući da je sirijskim civilima odavno uskraćen pristup odgovarajućoj medicinskoj pomoći, prenosi Tas.

Ekstremisti su 5. decembra izveli minobacački napad na mobilnu bolnicu ruskog ministarstva odbrane u Alepu dok je pružala pomoć lokalnim civilima, pri čemu su ubijena dva člana ruskog bolničkog tima, a jedan pedijatar je ranjen, podseća ruska agencija.

Zaharova je na konferenciji za novinare rekla i da Rusija ne vodi nikakve "zakulisne pregovore" sa talibanima u Avganistanu, niti im pruža bilo kakvu podršku.

Na taj način Zaharova je odgovorila na nedavnu izjavu komandanta snaga SAD i NATO u Avganistanu Džona Nikolsona, prenosi Tas.

"Polazimo od pretpostavke da međuavganistanski sukob ne može imati vojno rešenje, dok će postizanje mira u toj zemlji biti moguće samo putem pregovora", istakla je Zaharova.

Nikolson je nedavno na brifingu u Pentagonu izjavio da je Rusija otvoreno dala legitimitet talibanima i da ih podržava, te da time potkopava napore SAD, NATO i vlasti u Kabulu u borbi protiv terorizma, navodi ruska agencija.

"Od naših kolega u Vašingtonu čujemo mnogo toga. A ova izjava je posebno kratkovida", zaključila je portparolka ruskog ministarstva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво