Srušio se pakistanski avion sa 48 putnika

Pakistanski avion se sa 48 putnika i članova posade srušio u planinskoj oblasti na severu zemlje, nakon poletanja za Islamabad sa aerodroma u Čitralu. U toku potraga za nestalima.

19.15 - Nema preživelih u avionskoj nesreći pakistanske avio-kompanije, potvrdio je direktor PIA.

15.35 – Do sada pronađeno 21 telo, a potraga se nastavlja, saopštila je vojska.  

13.50 – Strahuje se da nema preživelih, kaže pakistanski zvaničnik Muhamed Han.

13.15 – Potvrđeno da se srušio avion na letu PK-661, javlja Rojters.

Direktor "Pakistanske avio-kompanije" (PIA) Muhamad Azam Sajgol je na konferenciji za novinare potvrdio da nema preživelih u nesreći na severu zemlje, prenosi Rojters.

Dodao je da je avion, u kom je bilo 48 putnika i članova posade, redovno održavan i da je u oktobru prošao proveru, koja se sprovodi nakon svakih 500 sati leta.

"Mislim da nije u pitanju tehnička ili ljudska greška", rekao je Sajgol, dodajući da će biti sprovedena "odgovarajuća istraga".

Avion se na letu PK-661 srušio u planinskoj oblasti Havelijan, nakon poletanja sa aerodroma u Čitralu za Islamabad, rekao je regionalni šef policije Laik Šah.

Portparol pakistanske avio-kompanije je prvo potvrdio da je sa letelicom izgubljen kontakt, ali nisu odmah hteli da kažu da li se avion i srušio.

Kako prenosi Geo TV, letelica je iz Čitrala poletela oko 15 časova po lokalnom vremenu, ali je komunikacija sa kontrolom leta prekinuta oko 16.30, malo pre nego što je avion trebalo da stigne na destinaciju.

Prema rečima zvaničnika civilne avijacije, u toku je potraga za nestalim avionom.

"Spasilački timovi pretražuju mesto pada aviona i kasnije ćemo znati više", rekao je Rojtersu portparol civilne avijacije.

Pakistanski zvaničnik u oblasti Havelijan Muhamed Kan, koji je bio na mestu pada aviona, rekao je da su tela izgorela do neprepoznatljivosti. "Krhotine su rasute", dodao je Kan.

Svedoci kažu da je avion bio u plamenu pre nego što se srušio.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи