Predsednica Južne Koreje prihvatiće ishod glasanja o opozivu?

Južnokorejska predsednica Park Geun-Hje rekla je da će prihvatiti rezultate glasanja o njenom opozivu ove nedelje, ali je nagovestila da se neće sada povući, kao što zahtevaju opozicione stranke, rekao je visoki zvaničnik njene partije Saenuri Čung Jin-Suk.

Park Geun-Hje ističe da je spremna da prihvati predlog njene stranke da odstupi u aprilu naredne godine, dodao je Čung Jin-Suk nakon sastanka partijskih lidera sa predsednicom, preneo je Rojters.

AFP je 3. novembra preneo da se stotine hiljada demonstranata okupilo na ulicama Seula, šestu nedelju zaredom, zahtevajući ostavku predsednice Južne Koreje Park Guen-Hje zbog umešanosti u korupcijski skandal.

Protest je organizovan nekoliko sati nakon što su opozicione stranke u toj zemlji predale zahtev za smenu južnokorejske predsednice.

Zahtev za smenu predsednice potpisala je 171 osoba, a kako bi on bio usvojen potrebna je dvotrećinska većina u parlamentu, što znači da taj zahtev treba da podrže i poslanici vladajuće stranke predsednice Južne Koreje.

Park Geun-Hje tražila je 29. novembra od parlamenta te zemlje da pronađe način da ona odstupi s vlasti zbog umešanosti u korupcioni skandal i odluči kada bi to trebalo da se dogodi.

Tada je dodala da će odstupiti sa vlasti u skladu sa zakonom kada se pronađe način da se promeni administracija na miran način i da se smanji mogućnost političkih nemira i vakuma posle razgovora vladajućih i opozicionih stranaka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи