Lavrov: Moguć dogovor SAD i Rusije o povlačenju pobunjenika

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je uveren da Moskva i Vašington mogu da postignu dogovor u razgovorima ove nedelje o povlačenju svih pobunjenika iz istočnog Alepa u Siriji.

Kada se dogovor postigne, svi pobunjenici koji odbiju da napuste opkoljeni deo grada biće tretirani kao teroristi, naglasio je on i dodao da će Rusija podržati operaciju sirijske vojske protiv onih koji ostanu.

Rusija i SAD će početi razgovore o povlačenju u utorak uveče ili u sredu ujutru o povlačenju, a konsultacije su odložene na zahtev SAD, dodao je Lavrov, prenosi Tas.

Kako je objasnio, američki i ruski stručnjaci najpre će se dogovoriti o rutama i vremenskom okviru za povlačenje ekstremista iz istočnog Alepa da bi zatim primirje moglo da stupi na snagu.

Prema njegovim rečima, rezolucija Ujedinjenih nacija o primirju sada bi bila kontraproduktivna jer bi primirje omogućilo pobunjenicima da se pregrupišu, navodi Rojters.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво