Konvej: Tramp bi teže pobedio da je uz Hilari bio i Sanders

Donald Tramp teže bi postao predsednik SAD da je Hilari Klinton za potpredsedničkog kandidata izabrala senatora iz Vermonta Bernija Sandersa, izjavila je menadžerka Trampove kampanje Kelijana Konvej.

Konvejova je, u intervjuu za Si-En-En, navela da bi trka za Belu kuću bila mnogo teža da se i Sanders našao na glasačkom listiću.

"Želela bih javno da zahvalim Berniju Sandersu što je oslabio Hilari Klinton. Pobedio je na unutarstranačkim izborima u 22 savezne države i dobio 13 miliona glasova, što nije zanemarljivo", izjavila je Konvejova.

Podsetila je i da su Sandersove pristalice iz redova demokrata nastavile da protestuju protiv Hilari Klinton, čak i kada ju je Sanders zvanično podržao.

"Iako je on bio dobar stranački vojnik i podržao je, oni ipak nisu", rekla je Konvejova.

Ističe i da je Tramp proširio krug kandidata za državnog sekretara i razmatra više od četiri osobe za tu poziciju.

Za sada poznati kandidati su republikanski kandidat na predsedničkim izborima 2012. godine Mit Romni, nekadašnji gradonačelnik Njujorka Rudolf Đulijani, bivši direktor CIA Dejvid Petreus i senator iz Tenesija Bob Korker.

"Tačno je da je proširio krug jer državni sekretar ima neverovatno važnu poziciju", rekla je Konvejova novinarima u Trampovoj kuli, prenosi Si-En-En.

Navela je da Tramp razgovara sa raznim ljudima, a da će tokom nedelje razgovarati sa novim kandidatima za državnog sekretara, kao i za ostale pozicije u kabinetu.

Međutim, Konvejova nije želela da otkrije imena novih kandidata za državnog sekretara SAD.

"Ta lista se proširuje i ne znam koliko kandidata će biti", napomenula je Konvejova.

Si-En-En napominje i da je neimenovani Trampov saradnik rekao da je bivši guverner Jute Džon Hantsmen jedan od kandidata koji bi mogao da uđe u uži izbor.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи