Sirijska vojska oslobodila grad Al Tal u provinciji Damask

Sirijska vojska je uspostavila potpunu kontrolu nad gradom Al Tal, u provinciji Damask, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. Sirijska vojska ponudila priliku pobunjenicima u istočnom delu Alepa, koji je pod opsadom, da živi napuste taj grad.

"Grad Al Tal u provinciji Damask, u kom je do rata živelo više od 60.000 stanovnika, potpuno je prešao pod kontrolu sirijske Vlade", navodi se u saopštenju, a prenosi Sputnjik.

Iz tog grada je u Idlib prešlo više od 500 militanata organizacije "Džabhat Fatah al Šam" (bivši Al Nusra front), kao i 1.500 članova njihovih porodica.

Militanti opozicije su iskoristili amnestiju koju je ponudio predsednik Sirije, prekinuli borbe, i tokom pregovora saopštili da žele da zajedno sa porodicama odu u Idlib.

Oni su pre odlaska predali vladinim snagama sve teško naoružanje, kao i 200 jedinica lakog naoružanja i municije.

Poslednje nedelje u različitim područjima Sirije amnestirano je više od 2.500 militanata, podseća rusko Ministarstvo odbrane. 

Sirijska vojska poručuje pobunjenicima da napuste Alep 

Sirijska vojska saopštila je da je ponudila priliku pobunjenicima u istočnom delu Alepa, koji je pod opsadom, da živi napuste taj grad. 

Portparol vojske Samir Sulejman je rekao da će se oni koji se opredele za ostanak suočiti sa "neizbežnom smrću".

"Nastavićemo da se borimo sve dok ne povratimo stabilnost i bezbednost svih naselja Alepa", rekao je Sulejman agenciji AP.

Naveo je da je sirijska vojska preuzela više od 50 odsto naselja u istočnom delu Alepa.

Sulejman je rekao da će napori za preuzimanje kontrole nad istorijskim četvrtima Alepa poznatim kao Stari Alep biti najteži, dodajući da će vojska koristiti pešadiju i specijalne snage.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво