Lavrov: Rusija će spasiti Alep od terorista

Rusija će nastaviti operacije u istočnom Alepu i spasiće taj sirijski grad od terorista, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov tokom posete Turskoj.

Lavrov je, na zajedničkoj konferenciji za novinare, posle sastanka s turskim kolegim Mevlutom Čavušogluom u mediteranskom gradu Alanji, rekao da će Rusija nastaviti da ulaže napore kako bi omogućila dostavljanje humanitarne pomoći Alepu, prenosi Rojters.

Čavušoglu je rekao da se sa Lavrovim saglasio o potrebi za primirjem u Alepu i ostalim delovima Sirije, ali je napomenuo da je stav turske o sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu jasan.

Rusija je glavni Asadov prodržavalac, dok Turska podržava pobunjenike koji se bore da ga zbace s vlasti, navodi britanska agencija, dodajući da se pobunjenici nalaze pod opsadom u istočnom Alepu nakon brzog napredovanja sirijskih vladinih snaga koje ih je dovelo do ivice poraza.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи