O'Brajan: Pomozite da istočni Alep ne postane veliko groblje

Podsekretar UN za humanitarna pitanja Stiven O'Brajan apelovao je na Savet bezbednosti UN da pomogne da se prekine opsada Alepa. Upozorava da su stanovnici tog sirijskog grada u opasnosti od istrebljenja.

Za dobrobit čovečanstva pozivamo, molimo, strane i one koji imaju uticaj da urade sve što je u njihovoj moći kako bi zaštitili civile i omogućili pristup delovima istočnog Alepa, koji su pod opasadom – pre nego što postane jedno veliko groblje, rekao je Stiven O'Brajan.

Vreme za taj grad ističe zbog dolaska zime, naglasio je O'Brajan obrativši se iz Londona video-porukom na specijalnoj sednici Saveta bezbednosti UN, prenosi AFP.

Njegovi stanovnici moraju da tragaju za hranom, a bolnice ne funkcionišu usled stalnih vojnih napada, naveo je podsekretar UN, istakavši da se procenjuje da je 25.000 osoba napustilo istočni Alep od subote.

Naglasio je da su konvoji humanitarne pomoći spremni da uđu iz Turske i zapadnog Alepa, ali im je za to potrebno da se prekine opsada i zaštite civili.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи