Romni o "veličanstvenom pregledu Trampove tranzicije"

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp sastao se sinoć sa kandidatom republikanaca za predsedničke izbore 2012. godine Mitom Romnijem, što je njihov drugi sastanak u poslednjih desetak dana, prenose agencije.

Njih dvojica su večerali u francuskom restoranu u hotelu Donalda Trampa na Menhetnu, a nakon sastanka Mit Romni je govorio o "veličanstvenom pregledu dosadašnje Trampove tranzicije" i njegovoj pobedničkoj kampanji.

Tokom sastanaka, večerali su čorbu od crnog luka, žablje batake, školjke, odrezak i jagnjeće šnicle, a kao dezert čokoladni kolač.

"Nije lako pobediti. Proveo sam predivno veče sa Trampom. Razgovarali smo o raznim problemima širom sveta i ovi razgovori su bili veoma interesantni. Veoma sam uživao u njima", rekao je Romni.

Kako je rekao, tokom večere Tramp je predstavio viziju kako povezati Amerikance na veoma moćan način.

"Tramp je veliki čovek koji nas može odvesti u bolju budućnost", rekao je Romni.

Prema navodima Rojtersa Romni daje "pasionirane izjave" podrške Trampu, kako bi otklonio sumnje među Trampovim simpatizerima i ostao u trci za državnog sekretara.

Kako se navodi, iako se nije izvinio zbog kritika tokom predsedničke kampanje, njegova namera da obriše prošlost je potpuno jasna.

Od kada je Tramp počeo ozbiljno da razmatra Romnija kao mogućeg državnog sekretara, pojedini članovi Trampovog tima su izrazili sumnju u Romnija i navijaju za drugog kandidata – nekadašnjeg gradonačelnika Njujorka Rudija Đulijanija, dugogodišnjeg Trampovog prijatelja.

Trampov savetnik Kilijan Konvej čak je rekao na jednoj televiziji da bi Trampove pristalice smatrale da su izneverene ukoliko bi izabrao Romnija.

Sa druge strane, kako se navodi, za Romnija "navija" novoizabrani šef osoblja Rajns Pribus koji je takođe bio na večeri.

Agencije podsećaju da će se Tramp u petak sastati drugi put sa penzionisanim generalom Džonom Kelijem, koji je takođe u trci za državnog sekretara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво