Tramp izabrao milionere i za sekretare finansija i trgovine

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp izabrao je milionera i nekadašnjeg bankara "Goldman Saksa" Stivena Mnućina za sekretara za finansije u novoj administraciji, prenosi Rojters. Pored toga, Tramp je imenovao milionera Vilbura Rosa, poznatog po spasavanju propalih firmi, za sekretara za trgovinu.

Stiven Mnućin je 17 godina proveo u "Goldman Saksu", pre nego što je 2002. godine osnovao sopstveni fond, a bio je i glavni finansijer Trampove predsedničke kampanje.

Sima Verma će predvoditi Centar za medicinsku negu i bolničarsku službu, koji je deo Službe za zdravstvo i ljudska prava i koja će nadgledati vladin zdravstveni program za siromašne i starije i osiguravati standarde, a poznata je kao žestok kritičar Obamine zdravstvene politike.

Tramp je tokom kampanje najavljivao da će zameniti Obamin zdravstveni program planom da državama omogući više kontrole nad pružanjem zdravstvene pomoći.

Kako se navodi, Tramp u svoju administraciju bira uglavnom ljude koji su verni njegovoj politici i nekadašnje članove vlade za najviše savetnike.

Pored toga, Tramp još nije rekao ko će biti njegov šef diplomatije.

On se u utorak uveče sastao sa nekadašnjim predsedničkim kandidatom Republikanske stranke Mitom Romnijem u francuskom restoranu, nakon čega je Romni pohvalio Trampa.

"On nastavlja da šalje poruku inkluzije, ujedinjenja ljudi", rekao je Romni novinarima.

Tramp se do sada sastao sa oko 70 ljudi kako bi oblikovao svoj kabinet, a za sada su pored potpredsednika Majkl Pensa izabrani Elen Čao za sekretara saobraćaja, Tom Prajs za sekretara za zdravstvo, Džef Sešns za sekretara pravosuđa, Majkl Flin za savetnika za nacionalnu bezbednost.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво