Spaseno 1.400 migranata blizu obale Libije

Italijanska obalska straža spasila je oko 1.400 migranata u blizini obale Libije, koji su u 11 gumenih čamaca i dva manja broda pokušavali da se domognu kopna, javlja AFP.

Čamci u kojima su bili migranti bili su nepodobni za plovidbu, a uslove putovanja pogoršavao je i veliki broj migranata koji se u njima nalazio.

Kako su zvaničnici rekli, takvi uslovi su opasni i tokom leta, a pogoršavaju ih hladno vreme, nemirno more i rizik od hipertermije.

Migrante su spasili brodovi italijanskih, irskih i humanitarnih organizacija.

Ranije danas, italijanski zvaničnici su saopštili da je ove godine u tu zemlju stigao rekordan broj migranata, odnosno da je putem mora pristiglo više od 171.000 migranata, što je za oko 1.000 više nego pre dve godine kada je zabeležen prethodni rekord.

Migranti u Italiju pristižu najčešće sa namerom da produže dalje ka severu, odnosno ka Nemačkoj i Švedskoj.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво