Otpušteni akademici u Kremlju, FSB-u, ministarstvima

Ruski predsednik Vladimir Putin razrešio je dužnosti jedan broj činovnika predsedničke administracije, Federalne službe bezbednosti, Ministarstva odbrane i MUP-a, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Svi su oni akademici, ili dopisni članovi Ruske akademije nauka (RAN), a Peskov je rekao da su razrešeni po sopstvenoj želji i potvrdio da je njihova smena sa funkcija povezana sa izborom u RAN.

Putin je razrešio dužnosti zamenika ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Savenkova, načelnika glavne vojno-medicinske uprave Ministarstva odbrane Aleksandra Fisuna i načelnika uprave za registracije i arhivske fondove FSB-a Vasilija Hristoforova, koji je razrešen jer ispunjava uslove za penziju, navodi se na sajtu Kremlja.

Ukazom predsednika je otpušten i načelnik glavne medicinske uprave u administraciji predsednika Konstantin Kostenko, preneo je Sputnjik.

Prošle nedelje Putin je podsetio na to da je krajem 2015. godine zatražio od predstavnika vlasti da se uzdrže od učešća na izborima za Rusku akademiju nauka, i rekao da će onim funkcionerima koji budu izabrani u RAN omogućiti da se bave samo naukom.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво