Gauk za pauzu u evropskim integracijama

Imajući u vidu protestne stavove u mnogim zemljama, nemački predsednik Joakim Gauk smatra da treba napraviti pauzu u evropskim integracijama.

"U Evropskoj uniji razvili smo veličanstven koncept. Mirovni projekat o čemu se generacije pre nas nisu usuđivale ni da sanjaju", rekao je Gauk u intevjuu za Velt am zontag.

Međutim, prema njegovim rečima, nisu svi mogli da prate taj tempo.

Gauk kaže da bi bilo korisno ako bi se ubuduće još više uvažavao princip po kojem bi na nacionalnom nivou ostalo sve što tamo može da se reši.

"Trebalo bi da razmislimo o pauzi tokom koje bismo razgovarali o tome koji cilj u kom vremenskom tempu želimo da postignemo", rekao je Gauk.

Gauk je naglasio da se mnogi ljudi ne osećaju kao građani sveta te da im je potrebna domovina.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи