Osam pripadnika libijskih snaga ubijeno u Sirtu

Tokom ofanzive na grad Sirt, u kojem se nalaze pripadnici Islamske države, najmanje osam pripadnika provladinih libijskih snaga je ubijeno, saopšteno je iz bolnice koja pripada provladinim snagama.

Kako prenosi AFP, iz te bolnice su naveli da je još 17 vojnika ranjeno.

Iz službe za informisanje provladinih snaga su na Fejsbuku saopštili da je Islamska država izvela dva samoubilačka napada, a da je jedna žena počela da puca na provladine snage dok su pokušavali da je izbave iz te kuće.

Snage bliske libijskoj vladi nacionalnog jedinstva (GNA) saopštile su da su preuzele oko 30 zgrada u Sirtu od Islamske države.

Te snage su pre šest meseci počele sa novim operacijama kako bi preuzele Sirt, a u tom periodu je skoro 700 pripadnika vladinih snaga ubijeno i još 3.000 je ranjeno.

AFP prenosi da broj ubijenih i ranjenih pripadnika Islamske države nije poznat.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара