Junker: Tramp ponavlja upozorenja svojih prethodnika

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je da bi Turska trebalo pažljivije da prihvati upozorenje EU o zamrzavanju pregovora o članstvu i pobrine se za reforme koje Unija traži. Napominje da će sledeće nedelje Evropska komisija predstaviti "akcioni plan" evropske odbrane, preneo je "Rojters".

Kako prenosi Rojters pozivajući se na belgijske medije, rezoluciju, koju je Evropski parlament usvojio u četvrtak, a koja predviđa zamrzavanje pregovora o članstvu sa EU, ne bi trebalo potceniti jer, iako nije obavezujuća, može proizvesti efekte u prestonicama zemalja članica koje odlučuju o članstvu.

Junker je odbacio i pretnju predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana da će prekinuti dogovor o migrantima, kojim je zaustavljeno kretanje izbeglica sa Bliskog istoka ka Evropi i apelovao na njega da se pobrine za neophodne reforme.

Prema rečima Junkera, Turska bi pre svega trebalo da izmeni antiteroristički zakon, kako bi građani od EU dobili vizne olakšice, što je i deo sporazuma o migrantima.

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je da će sledeće nedelje Evropska komisija predstaviti "akcioni plan" evropske odbrane, preneo je Rojters.

Povodom najave novoizabranog predsednika SAD da će redukovati dogovor o evropskoj bezbednosti i da bi EU trebalo da ojača odbrambenu politiku, Junker je, u intervjuu za Libr Belžik, rekao da Donald Tramp ponavlja upozorenja svojih prethodnika.

Junker je ranije za Trampa izjavio da on ne poznaje Evropu i da njegov izbor za predsednika predstavlja rizik za odnose EU i SAD.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи