Tramp imenovao milijarderku za sekretarku prosvete

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp imenovao je guvernerku Južne Karoline Niki Hejli za američku ambasadorku u Ujedinjenim nacijama, a zatim i Betsi Devos za novu sekretarku prosvete. Portparol Bena Karsona demantovao da je bivši pretendent za republikanskog kandidata na predsedničkim izborima prihvatio položaj sekretara stambene izgradnje i urbanog razvoja.

Betsi Devos je 58-godišnja milijarderka i filantropkinja iz Mičigena koja vodi Američku federaciju za decu, navodi En-Bi-Si njuz.

Dok je Tramp nazvao Devosovu briljantnom, Nacionalna asocijacija za obrazovanje koja podržava javno obrazovanje osudila je imenovanje Devosove sekretarkom prosvete, navodeći da je ona podržavala prosvetnu politiku koja je štetila učenicima.

Ta asocijacija osuđuje obrazovanje koje se zasniva na dobijanju vaučera za školovanje, što zagovara Devosova, smatrajući da svi učenici treba da dobiju šansu da pohađaju dobru javnu školu i priliku da uspeju bez obzira na poreklo ili socijalne prilike.

Devosova je tokom predizborne kampanje bila donatorka Džebu Bušu i Karli Fjorini, da bi kasnije kao predsedničkog kandidata podržala senatora iz Floride Marka Rubija, a ne Trampa, ističe En-Bi-Si njuz.

U međuvremenu, portparol bivšeg pretendenta za republikanskog kandidata na predsedničkim izborima demantovao je da je Ben Karson prihvatio položaj sekretara stambene izgradnje i urbanog razvoja.

"Tramp nije izneo ponudu. On je zatražio (od Karsona) da razmotri to. Ništa nije ponuđeno i nikakva odluka nije doneta", rekao je Rojtersu Karsonov portparol Armstrong Vilijams.

Informaciju o prihvatanju imenovanja je prethodno, pozivajući se upravo na Karsonovog portparola, objavio list Volstrit džornal.

Rojters podseća da je Karson penzionisani hirurg koji je otpao tokom trke za republikansku nominaciju i podržao Trampa.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво