Tramp: Mogu da vodim i poslove i državu bez sukoba interesa

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp distancirao se od ekstremno desničarske grupe koja ga je podržala i održala proslavu njegove pobede uz nacističke pozdrave, rekavši da ih "osuđuje". U intervjuu za "Njujork tajms" kaže i da ne bi nikada uzeo u svoj tim Stiva Benona da smatra da je on rasista ili ekstremni desničar.

Tramp je nedavno imenovao Benona za svog glavnog savetnika, što je izazvalo protivljenje demokrata, koji tvrde da Benon podstiče teorije zavere i dominaciju belaca.

"Ne bih ga nikad zaposlio da mislim da je rasista ili ekstremni desničar", rekao je Tramp.

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp izjavio je i da, teorijski, može da vodi svoje poslove i državu bez sukoba interesa.

Tramp je u intervjuu za Njujork tajms rekao da "predsednik ne može da ima sukob interesa", ali da je ionako u postupku predavanja poslovanja svojoj deci.

On se suočava s pitanjima o eventualnom sukobu interesa zbog učestvovanja njegove dece u prelaznom periodu između dve predsedničke administracije i u poslovnoj imperiji Tramp.

"Kada bi se pitale pojedine osobe, ja nikada više ne bih video svoju ćerku Ivanku" kako bih izbegao bilo kakav poslovno-predsednički sukob", rekao je Tramp, komentarišući kritike.

Donald Tramp je, odgovarajući na pitanje o događaju u petak uveče kada su prisutni uzvikivali nacističke pozdrave dok su proslavljali njegovu pobedu, rekao da ih osuđuje. 

U SAD su se danas povećali apeli građana da Tramp osudi tu ekstremno desničarsku grupu koja mu je izrazila podršku.

"Tramp, koji se često obraća javnosti putem Tvitera, nije komentarisao reakcije oko 200 belih nacionalista ekstremne desnice koji su se za vikend okupili u Vašingtonu da proslave njegovu pobedu na proslavi na kojoj su bili sve neonacisti i antisemiti", preneo je list Njujork tajms u uvodniku.

List je ocenio da Tramp, koji je tu grupu izvukao iz senke, ima zadatak da osudi takvu otrovnu propagandu.

Ta grupa, koja sebe naziva Institutom za nacionalnu politiku, održala je proslavu u centru koji se nalazi u blizini Bele kuće. Jedan od organizatora Ričard Spenser održao je govor koristeći nemačku reč "hajl", koju su koristili nacisti dok su ostali odgovorili nacističkim pozdravom.

Spenser je u izjavi za Njujork tajms rekao da Tramp ne pripada toj grupi, ali se oseća njegova "duboka psihološka povezanost".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи