Susret Obame i Putina u Peruu

Predsednici Rusije i SAD, Barak Obama i Vladimir Putin susreli su se na marginama samita APEK-a, javlja "Raša tudej".

Kratak razgovor Putina i Obame je najverovatnije jedan od poslednjih između dvojice predsednika pre nego što na čelo SAD stane Donald Tramp početkom 2017. godine.

Asošijeted pres navodi da je tokom četiri minuta razgovora Obama Putinu rekao da bi ministri spoljnih poslova Rusije i SAD trebalo da nastave da iniciraju smanjenje nasilja u Siriji.

Obama je apelovao na Putina da se pridržava dogovora iz Minska i naglasio da SAD nastavljaju da podržavaju suverenitet Ukrajine.

AP prenosi da su novinari, koji su pušteni u salu uoči početka samita, videli da su dvojica predsednika razgovarala, pre nego što su se rukovali i potom zauzeli svoja mesta za stolom.

Samit Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje APEK održava se u Limi i okuplja više od 1.000 predstavnika iz 21 zemlje u svetu.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво