Tramp: Proteraćemo do tri miliona imigranata kriminalaca

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da planira da odmah deportuje između dva i tri miliona imigranata koji nemaju dokumenta za boravak u SAD.

Donald Tramp je o proterivanju imigranata govorio u intervjuu u emisiji "60 minuta", američke TV mreže Si-Bi-Es, koji će biti emitovan večeras.

"Ono što ćemo učiniti jeste da ćemo proterati osobe koje su kriminalci i imaju kriminalni dosije, članove bandi, dilere droge, dosta tih ljudi, verovatno dva miliona, a moglo bi da bude čak i tri miliona. Proteraćemo ih iz naše zemlje ili ćemo ih zatvoriti. Ali, proteraćemo ih, oni su ovde ilegalno", rekao je Tramp u odlomku intervjua postavljenom na sajtu ove televizije.

Dodao je da će, kada američka granica bude "osigurana", zvaničnici zaduženi za imigraciona pitanja početi da se na određeni način "određuju" prema preostalim imigrantima koji nemaju dokumenta za boravak u SAD.

"Nakon što granica bude osigurana i nakon što se sve normalizuje, mi ćemo se odrediti u vezi sa ljudima o kojima oni govore, a koji su sjajni ljudi. Oni su sjajni ljudi, ali mi ćemo se postaviti u vezi s tim. Ali, pre nego što se to uradimo... Veoma je važno, mi ćemo osigurati granicu", naveo je novoizabrani američki predsednik.

Upitan da li planira da izgradi zid duž granice SAD i Meksika, što je bio predlog koji je bio u centru njegove predizborne kampanje, Tramp je odgovorio: "Da".

Međutim, dodao je da bi pored zida tu moglo da bude "delimično i žice" - u skladu s onim što su republikanski predstavnici u Kongresu predlagali.

"Za određena područja ja bih to, ali za određena područja zid je prikladniji. Ja sam veoma dobar u tome, to se zove gradnja", rekao je Tramp.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво